Cara Nak Pilih Produk Untuk Ebay

by Mar 12, 2020

Ramai yang tanya, macam mana nak tahu produk yang laku di ebay.

Macam mana nak pilih produk?

 

Saya cadangkan jual barang yang ringan kerana harga untuk pos akan murah.

Untuk research pasal produk yang laku di eBay, korang boleh guna Advance Search & Terapeak.

Contoh product research menggunakan terapeak;

Untuk search advance tidak perlu bayar apa-apa fee tetapi untuk terapeak ada fee yang dikenakan oleh pihak ebay.

Terapeak hanya boleh diakses melalui seller hub di akaun eBay.

Perisian Terapeak ini percuma bagi yang sudah langgan eBay store Basic, Premium, Anchor, dan Enterprise.

Ada beberapa ciri yang ada di laman web Terapeak.com tiada dalam seller hub research product di eBay.

Antaranya ialah sell-through rate ataupun kadar keboleh jualan.

Sell-through rate salah satu faktor penting bagi penjual untuk meramal sama ada barang itu boleh terjual ataupun tidak.

Berita baiknya pada hujung bulan Mac 2020, laman web ebay yang sudah diintegrasi dengan Terapeak akan ada ciri ini.

Advance Search korang boleh klik dibahagian search sebelah kanan.

Klik pada situ dan terus masukkan produk apa yang korang nak jual.

ARTIKEL BERKAITAN

10 Ciri Orang Berjaya Bertahan Lama Di ebay

10 Ciri Orang Berjaya Bertahan Lama Di ebay

Ada masanya kita berada di atas dan ada juga masa kita berada di bawah. Itulah roda kehidupan yang sentiasa berputar. Ada kalanya berjaya ada kalanya tidak. Ianya berputar-putar. Tetapi apakah ciri-ciri untuk kita berjaya dalam apa jua bidang yang kita usahakan?...

Cara Buat Pinjaman Rumah Hasil Bisnes Di Ebay

Cara Buat Pinjaman Rumah Hasil Bisnes Di Ebay

Mesti ada yang tertanya-tanya macam mana boleh buat pinjaman rumah hasil berbisnes di ebay. Sebenarnya tak susah nak buat pinjaman perumahan ataupun kereta kalau tahu caranya. Sis Dila nak korang semua tahu bahawa bisnes di ebay ni memang real bisnes. Iyalah...

Cara Hantar Produk Ke Luar Negara

Cara Hantar Produk Ke Luar Negara

Korang ada yang takut nak buat bisnes di ebay sebab risau pasal urusan pos. Jangan risau sebab kita ada solusi untuk masalah korang tu. Bayangkan, kalau takda pos antarabangsa, mana mungkin kita semua boleh jana income di ebay kan. Tapi hakikatnya memang ada di...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *