Bagaimana Jana Income 4 Angka Di Ebay

by Mar 5, 2020

Bila sebut bab jana income, semuanya laju sahaja nak ambil tahu kan.

Saya yakin dan percaya, mesti ada di antara korang yang nak tahu macam mana nak jana income 4 angka di ebay.

Ini dari proven result yang saya sendiri dah buat.

Pertamanya korang perlu ada account ebay dan paypal.

Selepas korang dah ada kedua-dua account ni, korang perlu linkkan account ebay dan paypal.

Selepas setel semua tu baru korang boleh buat listing produk. Listing produk ini adalah barang apa yang korang nak jual di kedai ebay.

Semestinya barang yang korang nak jual adalah barang yang ada demand di ebay dan bukan apa yang korang sendiri nak jual.

Ini proven pendapatan 4 angka dalam sebulan boleh dapat dengan hanya menjual 30 jenis barang dan 68  yang dah terjual.

Saya berjaya jana pendapatan hampir 5 ribu ringgit dalam masa 2 bulan. Sebulan dapat hampir 2.5 ribu ringgit. Dapatlah extra income kan.

Kenapa boleh capai income 4 angka dalam masa sebulan sahaja?

Ini kerana, currency di sana tinggi. Duit Ringgit Malaysia perlu darab dengan 4.

Bayangkan 1 barang korang untung RM25. Satu hari korang dapat 3 item sold.

RM25 x 3 = RM75 korang dapat dalam sehari.

Kalau sebulan?

RM75 x 30 hari = RM2250

Korang boleh dapat RM2250 dalam masa sebulan.

Apa yang penting korang kena konsisten untuk listing and update kedai ebay.

Tak susah pun berniaga di ebay ni sebab korang tidak perlu buat ads or layan customer pun.

Nak buat secara part time pun sangat digalakkan. Korang hanya listing barang dan tunggu order yang masuk.

Tetapi ada customer yang pernah beli dengan kita akan whatsapp kita untuk buat pembelian dalam kuantiti yang banyak dan akan runding harga.

Apa yang anda perlu buat?

Kira semula harga yang korang nak letak, kemudian tengok semula sama ada harga yang ditawarkan kepada korang tu akan merugikan atau tidak.

Jika korang tak rugi, boleh proceed dengan harga yang ditawarkan.

Kalau korang nak belajar lebih mendalam lagi dalam ebay boleh belajar dengan panduan ebook ebay.

Dalam panduan ini telah diajar step by step yang lengkap. korang hanya perlu follow satu per satu steps yang diajar dalam panduan ini.

ARTIKEL BERKAITAN

10 Ciri Orang Berjaya Bertahan Lama Di ebay

10 Ciri Orang Berjaya Bertahan Lama Di ebay

Ada masanya kita berada di atas dan ada juga masa kita berada di bawah. Itulah roda kehidupan yang sentiasa berputar. Ada kalanya berjaya ada kalanya tidak. Ianya berputar-putar. Tetapi apakah ciri-ciri untuk kita berjaya dalam apa jua bidang yang kita usahakan?...

Cara Buat Pinjaman Rumah Hasil Bisnes Di Ebay

Cara Buat Pinjaman Rumah Hasil Bisnes Di Ebay

Mesti ada yang tertanya-tanya macam mana boleh buat pinjaman rumah hasil berbisnes di ebay. Sebenarnya tak susah nak buat pinjaman perumahan ataupun kereta kalau tahu caranya. Sis Dila nak korang semua tahu bahawa bisnes di ebay ni memang real bisnes. Iyalah...

Cara Hantar Produk Ke Luar Negara

Cara Hantar Produk Ke Luar Negara

Korang ada yang takut nak buat bisnes di ebay sebab risau pasal urusan pos. Jangan risau sebab kita ada solusi untuk masalah korang tu. Bayangkan, kalau takda pos antarabangsa, mana mungkin kita semua boleh jana income di ebay kan. Tapi hakikatnya memang ada di...

42 Comments

  1. Izzan

    Mintak tlg ajar cara bisnes eBay. Berminat sangat. Tlg wsap saya dulu sebelum call saya.Tq

    Reply
  2. nor zaimah binti ali bidin

    kalau saya tidak pandai bahasa english tidak apa kan saya berminat

    Reply
    • adilahibrahim

      Tak apa sis, janji ada kesungguhan untuk buat.

      Sis boleh dapatkan panduan untuk buat ebay di sini ya -> https://bit.ly/3g4D91x

      Reply
  3. Nurul faezah

    Macam mane nak bukak akaun ebay dan payfal .

    Reply
    • adilahibrahim

      Sis boleh refer dalam ebook ya.

      Sis boleh dapatkan panduan untuk buat ebay di sini ya -> https://bit.ly/3g4D91x

      Reply
  4. Salmah binti Hussin

    Sgt menarik utk jana pendapatan

    Reply
  5. Salmah binti Hussin

    Sangat cepat utk jana perdapatan

    Reply
  6. Anita Mohamadisa

    Saya nak beli ebook

    Reply
  7. Anita

    Nak ebbok

    Reply
    • adilahibrahim

      Tahniah sis dah dapatkan ebook! 🙂

      Reply
  8. Nur maisarah binti ahmad nazri

    Nak belajar

    Reply
    • Nur maisarah binti ahmad nazri

      Nak belajar jana income di ebay

      Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  9. Ratna Devi a/p Arumugam

    Good, I will try

    Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  10. Seri

    Saya nak berjaya untuk menjadi usahawan yg kaya..dapat bantu tambah pendapatan suami,pleasee tunjuk ajar Saya, Saya tak berapa pandai lagi

    Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  11. Imah rahmat

    Saya nk tahu nk belajar dgn sis buat bisns ni

    Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  12. musliza hidayu

    saya nak belajar

    Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  13. Nur aziatul adawiah bt che hassan

    Sy nk try

    Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  14. Nur aziatul adawiah bt che hassan

    Mudah² han dapat berniaga dgn ebay

    Reply
    • adilahibrahim

      InshaAllah, Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  15. Moo Thiam Lew

    Berapa harganya buku panduan

    Reply
  16. Reena

    Ok

    Reply
  17. Reena

    Ok thank you

    Reply
    • adilahibrahim

      welcome sis 🙂

      Reply
  18. siti halijah binti jamal

    Saya nk berniaga dalam eBay. Tolong ajar saya 100%.

    Reply
    • adilahibrahim

      Boleh sis, follow telegram sis dila -> t.me/ebaymudah

      Reply
  19. Phriyah a/p Maliali

    Mcm mana nak buat ebay ni.bayaran berapa.bank act.saya nak register ni

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *