Take a fresh look at your lifestyle.

Kena Alergik Dan Gatal-Gatal

40

Kena Alergik Dan Gatal-Gatal. Kesian comey ibu.. 😭

Allah uji dengan alegik. Seluruh badan bengkak-bengkak dan gatal sejak Ahad lepas.

Kemungkinan sebb kena ulat dari pokok ni, kulit jenis sensitif so jadi macam ni.

Memang risau juga tengok keadaan dia. Especially bahagian muka tu… sampai sepet mata sebab bengkak.

Bahagian badan pun sama. Kaki, betis, tubuh… tak terkecuali.

Yang di bahagian badan, terus mama sapu Gel Persona. Alhamdulillah cepat surut bengkak. Lega sikit.

Rasi sungguh Gel Persona ni dengan adik dan kami semua. Pantang sakit sikit terus minta nak sapu Gel Persona.

Adik dah biasa dengan Gel Persona sejak dari kecil lagi.

Demam, gatal, bengkak, batuk.. Alhamdulillah Allah bagi kesan yang sangat mujarab. Lenguh badan pun boleh pakai ni.

Gel persona yang adik guna. Ini dia

Gel ni kaum mak-mak pakai untuk kempiskan perut.

Kat muka tak sapu lah gel tu… just sapu ubat lain dan sembur air garam.

Esoknya bahagian badan dah tak bengkak, tapi muka masih membengkak. Naik gerun pula.

Dah pergi klinik, makan ubat. Nampaklah surut sikit. Tapi amik masa juga.

Bila tanya adik, sakit ke macam tu. Dia cakap tak sakit cuma gatal. Kita yang dewasa pun memang tak selesa bila kena kena alergik dan gatal-gatal macam ni

Yang sedihnya semalam, adik nak makan telur goreng, tapi tak boleh sebb takut makin gatal. Sad dia.

Tapi change to happy balik sebb ada peha ayam bakar 😉

Cepat ok ye comey!

P/s- kening tu tak bentuk..memang semulajadi.

Teringat masa kecik bonda selalu letak air cekur (kalau tak silap lah..huhu) kat kening dan bentuk dengan lidi nak bagi lebat 😍

Leave A Reply

Your email address will not be published.